Skip links

Islamitisch Coachend Opvoeden

Onze unieke cursus bestaat uit

een samensmelting van de islamitische psychologie en (westerse) modellen voor meer verbinding met jezelf en je kind.

die gebaseerd zijn op het reguleren en coachen van gedrag, gevoelens en gedachten bij kinderen, om je kind te empoweren en helpen naar een positief zelfbeeld.

Je ontvangt praktische en direct toepasbare tools, die jou helpen om te gaan met de struggels van jou en je kind.

Zodat jouw kind zijn volle potentie kan benutten en succesvol kan zijn in Dunya & het Hiernamaals.
En jij als zelfverzekerde moeder je kind islamitisch kan opvoeden in een natuurlijke flow.

Ja, ik wil dat mijn kind zijn volle potentie gaat benutten!

Herken Je Dit Als Moslima Moeder?

Our process applies techniques from a variety of disciplines, values distinction in detail and gives careful

Ik struggel in het islamitisch opvoeden van mijn kind.

Ik bedoel het zo goed voor mijn kind, maar vaak komt het niet aan.

Mijn kind luistert slecht naar mij.

Ik wil patronen doorbreken door mijn kind een betere opvoeding te geven dan ik heb gekregen, maar ik weet niet hoe.

Ik wil de band met mijn kind versterken.

Ik ben zo bang dat mijn kind zich niet aan de islam kan binden en het slechte pad op gaat.

Mijn kind is beïnvloedbaar (dat zijn de meeste kinderen) en ik wil dat het weerbaar en assertief wordt.

Mijn kind worstelt met zijn identiteit.

DUA MUSA

“Mijn Heer, verruim mijn borst voor mij. En vergemakkelijk mijn zaak voor mij. En maak de knoop van mijn tong los ,zodat zij mijn woorden zullen begrijpen.”

Surah Ta-Ha 20:25-28

ONLINE Cursus
Islamitische Coachend Opvoeden

JA, IK MELD ME AAN VOOR DE CURSUS
ISLAMITISCH COACHEND OPVOEDEN.

Geheel nieuw en uniek perspectief

Deze unieke cursus en enige in België en Nederland biedt een geheel nieuw perspectief op het opvoeden van kinderen, waar je gebruik maakt van hun eigen kracht die Allah ﷻ ze heeft geschonken vanuit hun Fitrah.

Daar waar we verwachten dat kinderen gewoon luisteren naar hun ouders en doen wat ze zeggen is achterhaald en in praktijk blijkt dat dit voor weerstand en vervreemding tussen ouder en kind zorgt.

Onze kinderen zijn meer zelfbewust en hebben een sterke eigen wil, الحمد لله. En deze kracht willen we positief inzetten.

De islamitische kinderen die opgroeien in het westen hebben een andere uitdaging dan onze ouders hebben meegekregen en aan ons doorgegeven. We hebben gezien dat we in onze eigen opvoeding door de eerste generatie ouders niet voldoende begeleiding in de vorming van onze identiteit en het benutten van onze potentie hebben meegekregen.

In deze tijd, in deze context kunnen wij dat onze kinderen WEL geven. Maar dat heeft dan wel een andere aanpak nodig.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn

Mijn antwoord is: COACHING oftewel Coachend Opvoeden.
Coaching maakt een gigantische groei in onze ummah en de resultaten mogen we u tegen zeggen. Maar waarom dit alleen aan de professionele coaches toevertrouwen?

Ben jij als professionele moeder niet degene die dagelijks met je kind in communicatie is?
Ben jij niet als professionele moeder degene die je kind het beste kent?
Ben jij niet als professionele moeder degene die je kind dagelijks ziet worstelen met zijn identiteit, zijn eigen wil. zijn innerlijk jihad?
Dus beste mama, in deze cursus leer jij wat ik de coaches in de coachopleiding ook leer, want jij wilt ook succes voor je kind.

LET’S DO this!

LET OP! tijdelijk met zomer korting van €35.
Je betaald SLECHTS € 110, – incl. BTW.

”Our Lord grant us Wives and offspring who will be the Coolness of our eyes and give us the grace to lead the righteous.” 25:74

Deze aya heeft mij flink aan het denken gezet en ik realiseerde mij dat er zoveel moeders en kinderen in deze tijd met warmte in hun ogen rondlopen.

Het klopt gewoon en het raakte mij. Het deed mij nadenken over deze metafoor, wat eigenlijk betekent de hitte in de ogen van verdriet en de koelte in de ogen van vreugde.

Ik zelf was/ben daar soms één van. Er is veel verdriet, teleurstelling, verwachtingen en gebroken harten. En ik realiseer mij dat iedereen eigenlijk zoekt naar Qurrata A’yun.

Iedereen zoekt de koelte in de ogen, zoekt geluk, vrede en liefde. Dat niet iedereen weet hoe dat te bereiken, dat is de loop van mijn leven wel duidelijk geworden.
Wil je ook terug naar je fitrah en bewust opvoeden, meld je dan nu aan voor de cursus.

Lees Aanbevelingen Van Moslima Moeders Die Je Voor Zijn Gegaan.

Wat kun je verwachten?

Het beste van beiden werelden.

Coachend opvoeden vanuit islamitische psychologie en (westerse) modellen en methodieken. We behandelen drie kernelementen namelijk coachen op gedrag, gevoelens en gedachten. Ook gaan we diepzeeduiken in de nafs en hoe de innerlijke jihad en er praktijk uitziet, zodat je je kind hierin kan begeleiden.

Hoe jouw kind een zelfreflecterend vermogen leert ontwikkelen.

Op het moment dat je coaching gaat inzetten zorg je ervoor dat jouw kind in zijn eigen kracht komt en bewust keuzes maakt. Door mijn ontwikkelde islamitisch coachmodel als leidraad in te zetten, ontwikkeld het kind zelfreflecterend vermogen. Door dit model in te zetten, blijf jij als moeder niet alleen dicht bij jezelf en zul je minder gefrustreerd en teleurgesteld raken, maar leer je ook je kind dichtbij zijn fitrah te blijven en zijn volle potentie te benutten en opgroeit met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Genieten van islamitisch opvoeden.

Een belangrijke factor in het coachingvak is het opbouwen van vertrouwen. Vertrouwen in elkaar maar ook vertrouwen in het kunnen van die persoon. Je gelooft 100 % in zijn potentie en om die eruit te halen hoe diep die ook zit. Door coachend op te voeden kun je veel meer potentie uit je kind halen, dit zorgt voor zelfvertrouwen waardoor hij/zij in zijn latere leven er enorme profijt uit kan halen. Het uiteindelijke doel is dat kinderen opgroeien op het rechte pad door een goed uitgeruste rugzak met verschillende tools en een gezonde dosis zelfvertrouwen waardoor de kans kleiner is dat ze afwijken van het Rechte Pad van Allah.

Jouw resultaten

  • Praktische en direct inzetbaar islamitisch coachmodel.
  • Meer zelfvertrouwen in je moederschap.
  • je kind ontwikkelend zelfreflecterend vermogen en een positief zelfbeeld.
  • Je kind voelt zich meer gezien en gehoord en zal beter naar je luisteren.
  • Jouw liefde en intentie voor je kind komt beter aan en dat versterkt je band met je kind.
  • Je hebt tools in handen om patronen te doorbreken en geeft je kind de opvoeding in deze tijd past.
  • De kans is minder groot dat je kind van het Rechte Pad afwijkt. De leiding ligt uiteindelijk in de handen van Allah ﷻ maar jij doet de sabab.
  • Jouw kind is minder beïnvloedbaar leert weerbaarder en assertiever te zijn.
  • Jouw kind vormt zijn islamitische  identiteit.

About Rahmouna Aharouil

Vier jaar geleden ben ik officieel als zelfstandige gestart om als kinder- en opvoedcoach aan de slag te gaan, onder mijn bedrijf Qurrata Coaching. Ruim 20 jaar heb ik gewerkt met kinderen en moeders en heb deze in verschillende contexten mogen begeleiden; op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, als coördinator van kinderfeestjes (Ballorig) als leerkracht en als gastouder. En natuurlijk mijn eigen moederschap (struggels).

Mijn passie en interesse voor opvoeding is al op jonge leeftijd ontstaan en samen met mijn pedagogische opleidingen:  sociaal pedagogisch werk, Activiteitenbegeleiding en de PABO, heb ik een volle rugzak ontwikkeld waar ik nu Al hamdoelilah islamitische moeders mee wil gaan helpen in het moeilijkste vak dat er bestaat; MOEDERSCHAP.

Hoewel ik gestart ben als kinder- en opvoedcoach, heb na een poosje een zijweg genomen en Moslima Girlboss Academy (MGBA) opgezet om de moeder eerst te empoweren. Zo heb ik de D.R.E.A.M, methode opgezet en de COACHOPLEIDING voor islamitische vrouwen die een eigen coach onderneming willen opzetten.

En nu bundel ik de beste tools uit de methoden en ontwikkel en breid ik het uit tot  een uniek concept m.b.t. opvoeden.

Wat krijg je?

Module 1

Module 2

Module 3

Module 5

Module 6

Module 4

Inlc.
Bonus 1: Innerlijke balans.
Bonus 2:  Wat zeg je letterlijk om je interactie met je kind empowered te laten werken.

Liever beluisteren? Check hier de video over de inhoud van de cursus

Ik ben verkocht!

JA, IK SCHRIJF ME IN VOOR DE CURSUS, COACHEND OPVOEDEN.

LET OP! tijdelijk met zomer korting van €35.
Je betaald SLECHTS € 110, – incl. BTW.
2 livesessies in september!
Aanmelden mogelijk tot en met 1 oktober.

Veelgestelde vragen

De cursus is tot  1oktober 2021 beschikbaar, omdat ik geloof in de kracht van herhaling, heb je ruim drie maanden de tijd om deze cursus meerdere malen te doorlopen. De kracht zit m in de herhaling.

De cursus geschikt voor /moeders/ouders/verzorgers, maar ook voor hulpverleners, social workers e.d. die werken met islamitische kinderen en hen wil stimuleren in het benutten van hun potentie vanuit Islam.

De cursus is uitsluitend online. Je ontvangt een link naar de online leeromgeving waar wekelijks modules worden toegevoegd over een periode van 5 weken.
Daarnaast kun je deelnemen aan twee live Q en A’ s, waar je al je vragen kunt stellen, zodat je je de aangeboden tools nog beter kunt inzetten. De data van de Q en A’ zijn in de avonden en nog nader te bepalen.

Mijn beste en meest waardevolle opleiding is mijn leven en de struggles die heb ondergaan. Mijn interesse voor opvoeding heeft ervoor gezorgd dat ik veel aan zelfstudie deed en talloze boeken heb gelezen hierover. Daarnaast heb ik  de opleiding Social Pedagogisch Werk, Activiteitenbegeleiding, de PABO, Lifecoaching en Intercultureel Coach gedaan. Cursussen: Weerbaar Opvoeden, Islamitische psychologie (Tarbiya Instituut), Algemene psychologie (NCOI), Effectief communiceren met kinderen (Gordon Methode) e.d. Recent heb ik onderzoek gedaan naar hoe ons gedrag, gevoel en gedachten worden beïnvloed vanuit islamitisch perspectief en welke algoritme hierbij komt kijken naar een islamitische gedachten patroon.

Dit is de eerste keer dat ik de cursus aanbiedt in deze vorm en wil het als een soort pilot gaan draaien. De volgende keer zal de prijs daarom hoger liggen.

De kickoff is 21 juni. Totdan kun je je je aanmelden. Daarna sluiten de deuren.