Skip links

Islamitisch Coachend Opvoeden

Coach jouw kind en jezelf naar een versterkt imaan en persoonlijk leiderschap..

ONLINE cursus: In eigen tijd te volgen

een samensmelting van de ( islamitische) psychologie/pedagogiek naar meer verbinding en inzicht in de behoeftes van jouw kind.

die gebaseerd zijn op het reguleren en coachen van gedrag, gevoelens en gedachten bij kinderen, om je kind te empoweren en helpen naar een positief zelfbeeld.

Je ontvangt kennis uit Koran en Soennah, praktische en direct toepasbare tools, die jou helpen om te gaan met de struggels van jou en je kind.

Zodat jouw kind zijn volle potentie kan benutten en succesvol kan zijn in Dunya & het Hiernamaals.
En jij als zelfverzekerde moeder je kind islamitisch kan opvoeden in een natuurlijke flow.

Coach jouw kind en jezelf naar een versterkt imaan en persoonlijk leiderschap.

Herken Je Dit Als Moslima Moeder?

Ik struggel in het islamitisch opvoeden van mijn kind en coaching inzetten om zijn imaan te versterken

Ik bedoel het zo goed voor mijn kind, maar vaak komt het niet aan.

Mijn kind luistert slecht naar mij.

Ik wil patronen doorbreken door mijn kind een betere opvoeding te geven dan ik heb gekregen, maar ik weet niet hoe.

Ik wil de band met mijn kind versterken.

Ik ben zo bang dat mijn kind zich niet aan de islam kan binden en het slechte pad op gaat.

Mijn kind is beïnvloedbaar en ik wil dat het weerbaar en assertief wordt.

Mijn kind worstelt met zijn identiteit.

DUA MUSA

“Mijn Heer, verruim mijn borst voor mij. En vergemakkelijk mijn zaak voor mij. En maak de knoop van mijn tong los ,zodat zij mijn woorden zullen begrijpen.”

Surah Ta-Ha 20:25-28

ONLINE Cursus
Islamitische Coachend Opvoeden

Coachend opvoeden hedendaags perspectief

Na ruim 20 jaar ervaring in het werken met kinderen en moeders, heb ik al mijn bevindingen en belangrijkste tools verwerkt in deze cursus. 

Deze cursus biedt een geheel ander perspectief op het opvoeden en opgroeien van kinderen, waar je gebruik maakt van hun eigen kracht die Allah ﷻ ze heeft geschonken vanuit hun Fitrah.

Daar waar we verwachten dat kinderen gewoon luisteren naar hun ouders en doen wat ze zeggen is achterhaald en in praktijk blijkt dat dit voor weerstand en vervreemding tussen ouder en kind zorgt.

Onze kinderen zijn meer zelfbewust en hebben een sterke eigen wil, الحمد لله. En deze kracht willen we positief inzetten.

De islamitische kinderen die opgroeien in het westen hebben een andere uitdaging dan onze ouders hebben meegekregen en aan ons doorgegeven. We hebben gezien dat we in onze eigen opvoeding door de eerste generatie ouders niet voldoende begeleiding in de vorming van onze identiteit en het benutten van onze potentie hebben meegekregen.

In deze tijd, in deze context kunnen wij dat onze kinderen WEL geven. Maar dat heeft dan wel een andere aanpak nodig.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn

Mijn antwoord is: COACHING oftewel Coachend Opvoeden.
Coaching maakt een gigantische groei in onze ummah en de resultaten mogen we u tegen zeggen. Maar waarom dit alleen aan de professionele coaches toevertrouwen?

Ben jij als professionele moeder niet degene die dagelijks met je kind in communicatie is?
Ben jij niet als professionele moeder degene die je kind het beste kent?
Ben jij niet als professionele moeder degene die je kind dagelijks ziet worstelen met zijn identiteit, zijn eigen wil. zijn innerlijk jihad?
Dus beste mama, in deze cursus leer jij wat ik de coaches in de coachopleiding ook leer, want jij wilt ook succes voor je kind.

LET’S DO this!

”Our Lord grant us Wives and offspring who will be the Coolness of our eyes and give us the grace to lead the righteous.” 25:74

Deze aya heeft mij flink aan het denken gezet en ik realiseerde mij dat er zoveel moeders en kinderen in deze tijd met warmte in hun ogen rondlopen.

Het klopt gewoon en het raakte mij. Het deed mij nadenken over deze metafoor, wat eigenlijk betekent de hitte in de ogen van verdriet en de koelte in de ogen van vreugde.

Ik zelf was/ben daar soms één van. Er is veel verdriet, teleurstelling, verwachtingen en gebroken harten. En ik realiseer mij dat iedereen eigenlijk zoekt naar Qurrata A’yun.

Iedereen zoekt de koelte in de ogen, zoekt geluk, vrede en liefde. Dat niet iedereen weet hoe dat te bereiken, dat is de loop van mijn leven wel duidelijk geworden.
Wil je ook terug naar je fitrah en bewust opvoeden, meld je dan nu aan voor de cursus.

Lees Aanbevelingen Van Moslima Moeders Die Je Voor Zijn Gegaan.

 • Ik verwachtte veel zelfinzicht naast concrete tools, en die zat er voldoende bij. Ik heb meer gekregen dan verwacht. Cursist
 • Mijn verwachting was dat deze cursus voornamelijk zou gaan over de opvoeding van kinderen. Maar het overtrof dit, want je gaat ook veel aan de slag met jezelf als ouder/mens. Cursist
 • Ik ging er eerlijk gezegd open minded in. Ik vind het heel prettig dat het islamitische aspect is meegenomen en dat dat ook een groot deel van de training is. Een hele waardevolle training. Cursist
 • De kennis over fitrah, je natuurlijke aanleg en alles wat dit beinvloedt, positief en negatief, en de toestanden van je hart. Cursist 
 • De oefening met de kralen en het hart. En de DREAM methode en de informatie over de NAFS. Cursist 
 • reflecteren van je eigen gedrag en op het gedrag letten van je kind. Cursist 
 • Dat het reinigen van jouw ziel en daarmee jouw hart van belang is, om de eerste stappen te zetten en nog meer bewust geworden dat het eigenlijk begint bij mij, als moeder zijnde. Cursist 
 • Diepgang op fronten waar je anders niet zou kijken, zoals wat nafs is, fitrah, het hart in de islam etc. Cursist 
 • Basis Islamitische psychologie, concrete tools om mee aan de slag te gaan bij je kinderen en jezelf wat betreft Gedragsverandering, nieuwe inzichten, bijvoorbeeld in hoe je omgaat met tegenslagen. Cursist
 • Bewustwording, in contact met andere vrouwen die hetzelfde meemaken. Veel islamitische kennis die gedeeld is. Cursist
 • Het stilstaan bij alles wat je doet en het waarom. Confrontaties. Cursist
 • Islamitische psychologie en het hart, want dat is wel de basis, het vertrekpunt van je handelen en daar moet je wel beginnen. en de nefs, hoe je deze bestrijd en opvoed. Cursist
 • Module 2 en 3. Cursist
 • modulen 1 en 2 en 5, duidelijke uitleg en herkenning. Cursist
 • Module 2 en 4 tot nu toe, maar ik moet nog vanaf module 3 aandachtig doornemen. Maar het was heel bijzonder om meer te leren over het hart en de nefs en daarna gaat het over de opvoeding zelf en dat is ook heel erg interessant. Cursist

Wat kun je verwachten?

Het beste van beiden werelden.

Coachend opvoeden vanuit islamitische psychologie en (westerse) modellen en methodieken. We behandelen drie kernelementen namelijk coachen op gedrag, gevoelens en gedachten. Ook gaan we diepzeeduiken in de nafs en hoe de innerlijke jihad en er praktijk uitziet, zodat je je kind hierin kan begeleiden.

Hoe jouw kind een zelfreflecterend vermogen leert ontwikkelen.

Op het moment dat je coaching gaat inzetten zorg je ervoor dat jouw kind in zijn eigen kracht komt en bewust keuzes maakt. Door mijn ontwikkelde islamitisch coachmodel als leidraad in te zetten, ontwikkeld het kind zelfreflecterend vermogen. Door dit model in te zetten, blijf jij als moeder niet alleen dicht bij jezelf en zul je minder gefrustreerd en teleurgesteld raken, maar leer je ook je kind dichtbij zijn fitrah te blijven en zijn volle potentie te benutten en opgroeit met een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Genieten van islamitisch opvoeden.

Een belangrijke factor in het coachingvak is het opbouwen van vertrouwen. Vertrouwen in elkaar maar ook vertrouwen in het kunnen van die persoon. Je gelooft 100 % in zijn potentie en om die eruit te halen hoe diep die ook zit. Door coachend op te voeden kun je veel meer potentie uit je kind halen, dit zorgt voor zelfvertrouwen waardoor hij/zij in zijn latere leven er enorme profijt uit kan halen. Het uiteindelijke doel is dat kinderen opgroeien op het rechte pad door een goed uitgeruste rugzak met verschillende tools en een gezonde dosis zelfvertrouwen waardoor de kans kleiner is dat ze afwijken van het Rechte Pad van Allah.

Jouw resultaten

 • Praktische en direct inzetbaar islamitisch coachmodel.
 • Meer zelfvertrouwen in je moederschap.
 • je leert hoe je jouw kind kunt coachen naar een ontwikkelend zelfreflecterend vermogen en een positief zelfbeeld.
 • Je kind voelt zich meer gezien en gehoord en zal beter naar je luisteren.
 • Jouw liefde en intentie voor je kind komt beter aan en dat versterkt je band met je kind.
 • Je hebt tools in handen om patronen te doorbreken en geeft je kind de opvoeding in deze tijd past.
 • De kans is minder groot dat je kind van het Rechte Pad afwijkt. De leiding ligt uiteindelijk in de handen van Allah ﷻ maar jij doet de sabab.
 • Jouw kind ontwikkeld  weerbaarheid en assertiviteit
 • Jouw kind vormt zijn islamitische identiteit.
 • LETOP! Dit verft wel commitment en vastberadenheid van je! En weer dat dit een proces is, geen wondermiddel.

About Rahmouna Aharouil

Vier jaar geleden ben ik officieel als zelfstandige gestart om als kinder- en opvoedcoach aan de slag te gaan, onder mijn bedrijf Qurrata Coaching. Ruim 20 jaar heb ik gewerkt met kinderen en moeders en heb deze in verschillende contexten mogen begeleiden; op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, als coördinator van kinderfeestjes (Ballorig) als leerkracht en als gastouder. En natuurlijk mijn eigen moederschap (struggels).

Mijn passie en interesse voor opvoeding is al op jonge leeftijd ontstaan en samen met mijn pedagogische opleidingen:  sociaal pedagogisch werk, Activiteitenbegeleiding en de PABO, heb ik een volle rugzak ontwikkeld waar ik nu Al hamdoelilah islamitische moeders mee wil gaan helpen in het moeilijkste vak dat er bestaat; MOEDERSCHAP.

Hoewel ik gestart ben als kinder- en opvoedcoach, heb na een poosje een zijweg genomen en Moslima Girlboss Academy (MGBA) opgezet om de moeder eerst te empoweren. Zo heb ik de D.R.E.A.M, methode ontwikkeld voor  islamitische vrouwen die ambitieuze doelen hebben, maar toch niet vooruitkomen door belemmerende emoties en gedachten.

En nu bundel ik de beste tools uit de methoden en ontwikkel en breid ik het uit tot  een uniek concept m.b.t. opvoeden.

Wat krijg je?

Module 1

Module 2

Module 3

Module 5

Module 6

Module 4

Liever beluisteren? Check hier de video over de inhoud van de cursus

Ik ben verkocht!

AANMELDEN van € 225,-: VOOR TIJDELIJK € 175,-Online Cursus in eigen tijd te volgen. Met tweewekelijks Instagram coaching in een besloten groep. Na aankoop, ontvang je in je mailbox de link naar de Besloten instagramgroep. Daar kun je terecht voor vragen en je krijgt een oefening mee om mee aan slag te gaan.