Skip links

Ik coach met het fundament van Islamitische Psychologie

Coaching en Islam als instrument voor persoonlijke groei in werk en privé

Dit wil ik!

Cursus Islamitische psychologie.

Het fundament; praktijkgericht, behapbaar en direct in te zetten.  In een notendop en in Asmae en Farid taal. Voor vrouwen en jongeren die zich minimaal hebben verdiept in de Islamitische Psychologie 
Ontwikkeld voor coaches, hulpverleners, social workers en ook in te zetten in prive situaties zoals in moederschap en huwelijk.

Salaam a3leikoem wa rahma toelilahi wa barakatoe, 

Deze cursus “Het fundament van Islamitische psychologie”  is ontstaan, doordat ik merkte dat de cursussen en literatuur die ik erover heb bestudeerd, zo langdradig en vaak ongrijpbaar vond. Door de vele termen en vaak complexe theorieën, zag ik door de bomen het bos niet meer.

Ik ben van mening en mijn ervaring is, dat wanneer dingen langdradig, veel theorie en niet praktijkgericht zijn, deze moeilijk in te zetten is in het dagelijks leven. Wat ik echt triest vind, want onze basis is een vereiste voor een spiritueel leven. 

Ik ben gaan nadenken hoe ik het fundament van Islamitische psychologie laagdrempelig en grijpbaar kan maken. Toegankelijk en versimpeld voor jong en oud en ook als je nog aan het begin van je spirituele ontwikkeling bent.  Zodat onze harten (weer) gaan smelten voor onze mooie geloof. Ontwikkeld voor coaches, hulpverleners, social workers en ook in te zetten in prive situaties zoals in moederschap en huwelijk.

En deze in het dagelijks leven (coachend) kunt  inzetten, voor coaches in het bijzonder, maar ook in je moederschap, in je huwelijk als hulpverlener, social worker, hijama therapeuten etc. Kortom coaching en Islamitische psychologie voor iedereen toegankelijk die rijk in het leven wil staan. 

Vanuit mijn onderwijsachtergrond, heb ik de expertise om lessen en lesmateriaal te ontwikkelen, die je op een laagdrempelige manier met veel IMPACT kan inzetten. 

Je kunt het vergelijken met dingen in  Asmae en Farid taal ( Jip en Janneke)  taal te beschrijven.

 

Diep in je hart…

 

 

 • Wil je inzicht in het fundament Islamitische psychologie
 • Wil je Islamitische psychologie coachend inzetten in je werk en prive. 
 • Wil je graag inzicht in hoe GEDRAG, GEVOEL EN GEDACHTEN beïnvloed worden, maar dan Islamitische bekeken.
 • Wil je grijpbare tools om dagelijks mee aan de slag te gaan voor spirituele ontwikkeling en rust in je leven. 

 

Je krijgt..

 

 • Grijpbare en simpel uitgelegde kern van Islamitische psychologie
 • Een duidelijke stappenplan om je gedachten, je gevoel je gedrag de BAAS te zijn. En dit coachend in te zetten voor je werk en privé.
 • Kennis over hoe het proces van GGG verloopt vanuit onze Fitrah en hoe je dit herkent in je dagelijks leven. 
 • Grip en leiderschap over je belemmerende overtuigingen en weswes.
 • Positiever blik op het leven. 
 • Rust en spirituele groei voor jou en je gezin. 

MODULES

Module 1: Basis Islamitische Psychologie: onze Fitrah
VIDEO deel 1:  (28 min)
VIDEO deel 2: (20 min) 

Module 2: Het hart  (de kern)
VIDEO deel 1: (30 min) e
VIDEO deel 2: (30 min)

Module 3: Onze nefs
VIDEO (45 min)
Aan de slag: PDF en printable: Oefening module 1 en 2.
Aan de slag: VIDEO uitleg oefening en printables.

Module 4: Hoe we beslissen en coaching
Les 1: Hoe beslissen we?
Les 2: Competentieprofiel voor het inzetten van coaching

Module 5: Het Islamitisch model
Les 1: VIDEO: (Zelf) opvoeding door het Islamitisch Coachmodel (ICOM).
 Les 2: Aan de slag met het Islamitisch coachmodel. 

 

 

Dit krijg je

 • In 5 modules,  ontvang je stap voor stap de kern en fundament van de Islamitische psychologie. Elke video is ongeveer 20 minuten; 1 van 45 minuten) 
 • Alle video’s zijn ondersteund met een powerpoint. Deze is erbij gevoegd. zodat je later alles kan doornemen. 
 • Een 7 stappen Islamitisch Coachmodel om je GGG de baas te zijn! Uit te printen en dagelijks mee aan de slag te gaan. 
 • Daliel en bronvermelding aanwezig uit de Koran, Hadith, cursussen en literatuur. 
 • Praktijkgerichte oefening om dagelijkse spirituele groei te garanderen.
  Printables om in te zetten voor jezelf en gezin, voor overpeinzingen en reflectie (tadabbur)
 • 2x live ZOOM Coaching om praktijkgericht casussen te bespreken. Je kan je casus voorleggen. 
 • LIVE ZOOM COACHING OP Woensdag 25 mei om 20:30 en Woensdag 8 juni om 10:30 uur. 
 • BONUS: Live ZOOM Q en A met Jamal Mouridi Islamitische psychotherapeut (datum nader te bepalen).

JOUW INVESTERING € 169,- 

Dit wil ik graag.

   Zij gingen jou voor: testimonials

      Rahmouna, ik heb heel wat cursussen gevolg, maar deze was echt zoo waardevol met zoveel diepgang. 

 

 

Je hebt het zo mooi en duidelijk uitgelegd. De kennis over fitrah, je natuurlijke aanleg en alles wat dit beïnvloedt, positief en negatief, en de toestanden van je hart

Nadia

De oefening met de kralen en het hart en de informatie over de NAFS vond ik zo waardevol. Zo had ik het nooit bekeken. Het is mij nu heel helder hoe ik dagelijks kan omgaan met mijn belemmerende gedachten.

Ikram

Inspirerend de Basis Islamitische psychologie, concrete tools om mee aan de slag te gaan bij je kinderen en jezelf wat betreft gedragsverandering, nieuwe inzichten, bijvoorbeeld in hoe je omgaat met tegenslagen (moeders)

Naoal

Eindelijk begrijp ik ik het door hoe jij het zo simpel duidelijk uitlegt met voorbeelden : Islamitische psychologie en het hart, want dat is wel de basis, het vertrekpunt van je handelen en daar moet je wel beginnen. en de nefs, hoe je deze bestrijdt en opvoed.

Hakima


Wie ben ik en wat mij drijft.

 

 

 

 

Ik was een van de gastarbeiders kinderen die begin jaren tachtig op basis van gezinshereniging van Marokko naar Nederland kwam. Door mijn moeilijke jeugd viel, mijn interesse van jongs af aan al op opvoeding, islam en psychologie, onderzoeken en observeren waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen.

Ik wilde alles tot de details weten en heb daarom ontzettend veel boeken verslonden, en dit vergeleken met wat ik in praktijk zie. Mijn opleidingen:

 

 1. Intercultureel coach;
 2. Lifecoach;
 3. Sociaal Pedagogisch werk;
 4. Cursussen en zelfstudie Islamitische psychologie
 5. Algemene Psychologie
 6. ACT Trainer
 7. Activiteiten begeleiding;
 8. PABO;

 

en vele trainingen op gebied van effectief communiceren,islamitische psychologiecoaching en als ervaringsdeskundige in de vele struggels die ik heb overwonnen in mijn moederschap, huwelijk, vrouwzijnde en mijn ondernemingen, maakt dat ik een stevige rugzak heb om vrouwen succesvol te coaching vanuit islamitische oogpunt en westerse wetenschap binnen de kaders van Islam.

Mijn coaching en training typeert zich door fundamenten te bouwen en diepgaan. Het fundament is altijd de kern!

Bismilah

 

 

Dit wil ik graag